10 tips voor een leuk museumbezoek met kinderen

Hoe kun je een bezoek aan het Rijksmuseum nog leuker maken met kinderen?

Entree t/m 18 jaar is altijd gratis

Boek je tickets

  1. We zijn weer open! Reserveer voorafgaand aan je bezoek een startijd. En er zijn nog wat nieuwe manieren van doen en laten. Benieuwd welke? Hier lees je er meer over.

  2. Alle kinderen krijgen gratis een Familiegids van ons cadeau. Haal ‘m op bij de infobalie. Wil je alvast kiezen? Bekijk hier welke gids het beste bij jullie past.

  3. Wist je dat er meer dan 8000 objecten te zien zijn in het museum? Veel te veel voor één bezoek! Misschien kun je vooraf samen bedenken wat jullie willen zien? Check deze Rijksstudio alvast.

  4. Of wandel voor je bezoek al online door het museum en doe mee aan de Sleutel Challenge. Zo ontdek je spannende geheimen over de werken in de Eregalerij. Los alle raadsels op en raad het woord.

  5. En in het museum zelf zijn nog veel meer geheimen te ontdekken. Benieuwd? Speel het gratis Digitale Familiespel. Je kiest het gemakkelijk als extra optie in stap 2 bij het boeken van tickets.

  6. Of laat je door je kinderen door het museum leiden, wie weet kom je op verrassende plekken. Iedereen ziet weer iets anders.

  7. Voorkom vermoeide kindervoeten met een draagzak of buggy (buggy’s zijn te leen zolang de voorraad strekt). Hier vind je meer praktische info.

  8. Speel af en toe een kijkspel: neem een schilderij in je hoofd en laat de anderen raden welke het is. Jij mag alleen ja of nee antwoorden.

  9. Neem potlood en papier mee en teken of schrijf onderweg over wat je ziet. Maak thuis samen een nieuw werk, gebaseerd op jullie bezoek. Of doe een van de vele online mini-workshops.

  10. Nagenieten? Lees samen de verhalen uit één van deze leuke kinderboeken. Of kijk op deze pagina voor inspiratie om thuis nog meer te ontdekken.

1