Faciliteiten

Op deze pagina vindt u praktische informatie over het Ateliergebouw, de Teekenschool, de studiezaal van het Rijksprentenkabinet en de bibliotheek.

Speciale voorzieningen

Meer informatie over speciale voorzieningen vindt u op de pagina toegankelijkheid.

Kinderwagens en rugdragers

Kinderwagens mogen het museum in, rugdragers dienen in bewaring te worden gegeven bij de garderobe. Er zijn buggies te leen (zolang de voorraad strekt).

Garderobe

Er is een gratis bewaakte garderobe waar u uw tas, paraplu, daypack of schoolrugtas achter kunt laten. (Hand)tasjes mogen wel mee het museum in (grootte van een A4 maximaal). We hebben helaas geen mogelijkheid reisbagage, vouwfietsen, muziekinstrumenten, skateboards e.d. aan te nemen. We hebben voor groepen en scholen een aparte garderobe, vraag ernaar bij de informatiebalie.

Op het Museumplein bevindt zich een Lockerpoint waar u tegen een kleine vergoeding uw bagage veilig kunt opslaan. Kijk hier voor meer informatie.

Research Library & Study Room Prints and Drawings

De Research Library en Study Room Prints and Drawings bevinden zich in het hoofdgebouw van het Rijksmuseum. Informatie over openingstijden en toegang.

teekenschool Teekenschool

De Teekenschool

De Teekenschool is het educatieve centrum van het Rijksmuseum en bevindt zich naast het hoofdgebouw op Hobbemastraat 25. Jong en oud ontwikkelen er hun creatieve talent door verschillende activiteiten. Inspiratie wordt altijd opgedaan tijdens een rondleiding in het museum. Meer informatie over de Teekenschool

Adres en toegang

Hobbemastraat 25, 1071 XZ Amsterdam

Ateliergebouw

Het Ateliergebouw is een centrum voor restauratie en conservering, wetenschapsbeoefening, onderzoek en opleiding. In het Ateliergebouw bundelen het Rijksmuseum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) hun kennis op het gebied van restauratie en conservering van kunstvoorwerpen.

Adres en toegang

Hobbemastraat 22, 1071 ZC Amsterdam
Telefoonnummer: 0900 0745 of vanuit het buitenland +31 (0) 20 6621 440
Bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Ontvangsten

Om onze missie ‘kunst toegankelijk te maken voor iedereen’ en de continuïteit van het museum te waarborgen, gaan wij graag een langdurige relatie met bedrijven en organisaties aan. Het huren van een ruimte en/of een exclusief ontvangst in het Rijksmuseum is voorbehouden aan sponsoren en begunstigers van het museum en daarom niet mogelijk voor eenmalige evenementen en/of ontvangsten.

Ons restaurant Rijks® beschikt over een private dining room. Voor meer informatie kunt u mailen naar reserveren@rijksrestaurant.nl of bellen naar 020 – 6 747 555.

Het Café in het Atrium van het museum is geopend tot 18 uur.

Tijdens de reguliere openingstijden (dagelijks 9–17 uur) is het mogelijk rondleidingen te boeken. Meer informatie over onze rondleidingen vindt u op de rondleidingenpagina. De kosten voor een rondleider zijn € 80 per uur met een maximum van 15 personen per groep.

Leden van onze Rijksclub kunnen eventueel het Auditorium en de Foyer huren tijdens openingstijden. Het lidmaatschap biedt interessante tegenprestaties waaronder 365 dagen per jaar direct access, een jaarlijks Directors Breakfast, privé-rondleiding voor 15 mensen en hospitality-mogelijkheden overdag in het museum. Meer informatie over de Rijksclub