RIJKS® Restaurant

RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum in de Philipsvleugel.

foto2 Foto Rinze Vegelien

RIJKS®

In RIJKS® zetten we de lijn van het Rijksmuseum voort: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord. Op de kaart staan gerechten met voornamelijk producten van Nederlandse bodem.

RIJKS® telt 130 zitplaatsen, een aparte ruimte voor 40 gasten en een terras met 130 plaatsen. Het restaurant is zeven dagen per week open voor lunch en diner tussen 11.30 en 23 uur (zondag tot 21 uur). Reserveren, menu en contact: www.rijksrestaurant.nl

Gastchef

RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar onder leiding van Joris Bijdendijk een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum.

Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomden de RIJKS®chefs onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan) en Tim Raue (Tim Raue, Berlijn).