Entree en faciliteiten

Het Rijksmuseum verwelkomt (groepen) toeristen van over de hele wereld. Hier vindt u informatie over de entree en faciliteiten in het museum.

Plattegrond

Download de plattegrond van het Rijksmuseum (PDF)

Ingang

De ingang van het Rijksmuseum bevindt zich voor alle bezoekers in de Passage (Museumstraat). Indien u vooraf een groepsboeking heeft gedaan, kunt u gebruik maken van de priority lane.

Informatiebalie

De informatiebalie bevindt zich in Atrium West. Hier kunt u terecht met al uw vragen.

Garderobe & bagage

Deel C van de Garderobe is speciaal bestemd voor jassen en tassen van groepen. Het Rijksmuseum hanteert een strikt veiligheidsbeleid. Alle bagage kan bij de ingang van het museum worden gecontroleerd. Voor een vlotte doorstroming adviseren wij u daarom zo min mogelijk bagage mee te nemen naar het museum.

Verzamelpunt

Wilt u met uw groep ergens verzamelen? Of moet uw groep even wachten? Zorg dat u de doorstroom in het Atrium niet hindert. Verzamel bij voorkeur in Atrium Oost (naast de winkel en het Café).

Kassa

Groepen met e-tickets hoeven niet langs de kassa. U kunt direct door de entreepoorten. Preferred Partners kunnen terecht bij Kassa 1 om hun tickets af te halen.

Ticketcontrole

Tickets worden gescand bij de entreepoorten in Atrium West. Voor een snelle doorstroom graag iedere deelnemer van de groep zijn/haar eigen ticket geven en eventuele kortingskaarten gereed houden voor controle.

Groepenlift

Geen tijd voor een uitgebreid museumbezoek? Maak gebruik van de speciale groepenlift. Deze brengt u direct naar de Eregalerij met de 17de-eeuwse publiekslievelingen van Vermeer, Hals en Rembrandt.

Gidsen communicatiesystemen

Het is toegestaan uw eigen communicatiesysteem (zoals Whisper) te gebruiken zolang dit andere bezoekers niet hindert. Dergelijke systemen zijn niet in het Rijksmuseum te huur. Wel kunnen groepen multimediatours huren in verschillende talen.

Parkeren voor touringcars

Bij het Rijksmuseum is een busgarage waar u 24 uur per dag kunt in- en uitrijden met een touringcar (doorrijhoogte: 4.00 m). Adres: Paulus Potterstraat 1, 1071 CS Amsterdam.