Zelf ontdekken

Op eigen gelegenheid, samen met de kinderen het museum ontdekken? Dat kan met deze producten, speciaal voor families met (jonge) kinderen.

Koop je tickets met online korting

Tickets

Familiegidsen

Ga met de familiegidsen op pad en leer in 45 minuten de antwoorden op de vragen door gesprekken, verhalen en spelletjes. De familiegids is een bijzonder, mooi en grappig doe-boek. Het daagt uit te voelen, stickeren en krassen maar vooral om te kijken en te ontdekken; over de kunst, over de geschiedenis en over elkaar! De Familiegidsen zijn voor ouders en kinderen vanaf 8 jaar en zijn te koop in het museum) en in de webwinkel.

De volgende Familiegidsen zijn beschikbaar:

1 kilometer route/ Familiekijktips

Geniet van een kilometer lange route langs alle eeuwen die dit museum rijk is. Met leuke spelletjes en weetjes krijg je een totaal beeld van de rijke collectie van het Rijksmuseum. Op de achterkant vind je uitdagende tekenopdrachten. De 1 kilometerroute kun je ophalen bij de Informatiebalie.

Rembrandts Tekenles

Kom tekenen met Rembrandt! In de Picknickruimte kun je elke zaterdag en zondag tussen 11-16 uur zelf aan de slag. Meer informatie

Het Rijksmuseum heeft een digitaal familiespel!

Huur in het museum een iPod en dan kan het spel beginnen: een dynamisch groepsspel voor families, waarbij je samen binnen één uur acht bijzondere geheimen van het Rijksmuseum ontrafelt. Als dit lukt wacht er aan het einde van de tour een verrassing. Je speelt met twee tot vier personen, ieder met zijn eigen apparaat.