MBO

We heten u en uw studenten van harte welkom in het Rijksmuseum! Bij alle programma’s vindt u een Rijksstudio als lesmateriaal voor in de klas. Advies nodig? Mail naar onderwijs@rijksmuseum.nl

Dutch Design Online Nieuw!

Dutch Design Online

Online workshop

Er is niets mooiers dan de collectie van het Rijksmuseum fysiek te ervaren. Maar als de studenten niet naar het museum kunnen komen, brengen we het graag naar het klaslokaal. Tijdens de online workshop ontdekken de studenten de kracht van Dutch Design.

Online lessen MBO

Online lessen MBO

We brengen graag de kunst en geschiedenis uit onze museumzalen online naar jullie toe. Met lesinspiratie, opdrachten, magazines en een virtuele Eregalerij.

Overige programmering

Overige programmering

Momenteel niet boekbaar

Gezien de huidige situatie kunnen we niet alle programma's aanbieden die we hebben ontwikkeld voor het MBO. Kijk hier voor onze overige programmering.

Fotowedstrijd Document Nederland Junior

Fotowedstrijd Document Nederland Junior

De Rijksmuseum fotowedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo-studenten. Stuur je fotoserie in en maak kans op een eigen expositie in de Teekenschool van het Rijksmuseum.

Keuzedeel voor nieuwe museum-makers

Keuzedeel voor nieuwe museum-makers

Een tentoonstelling, een rondleiding of een marketingplan. In het keuzedeel het maken van een museumproduct is het Rijksmuseum de opdrachtgever en kunnen de studenten een product ontwerpen.