Groepsbezoek

Groepen van 15 personen of meer zijn welkom in het Rijksmuseum, maar aanmelden is wel noodzakelijk zodat wij weten dat uw groep komt.

Boek hier tickets voor een regulier groepsbezoek

Tickets

Bezoek het Rijksmuseum als groep

Bezoek zonder rondleiding

Kom je met een groep van 15 personen of meer en ben je niet op zoek naar een programma dat het Rijksmuseum aanbiedt en heb je ook geen eigen rondleider mee? Maak dan online een reguliere groepsboeking. Alle groepen vanaf 15 personen zijn verplicht voorafgaand aan het museumbezoek online een groepsboeking te maken.

Boek hier uw groepsticket voor het Rijksmuseum.

Bezoek met groepsrondleiding

Met Rijksmuseum rondleider
Kom je met een groep van 15 personen of meer en wil je een rondleiding volgen? Bekijk hier ons aanbod van groepsrondleidingen.

Overzicht groepsrondleidingen

Met eigen rondleider
Het is toegestaan om met een eigen rondleider het museum te bezoeken. Ook dit bezoek moet wel aangemeld worden. Dat kun je hier doen.

Aanmelden groepsbezoek

Operatie Nachtwacht

Het Rijksmuseum start 8 juli 2019 met het grootste onderzoek ooit naar de Nachtwacht van Rembrandt. Dit zal plaatsvinden voor het oog van het publiek in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum in een glazen ruimte, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste en meest geavanceerde technologie.

Bezoek van 23 juni tot en met 7 juli 2019

In deze periode zijn een aantal wijzigingen op de Eregalerij en Nachtwachtzaal vanwege de voorbereidingen die worden getroffen voor Operatie Nachtwacht in de Nachtwachtzaal. De Nachtwacht is daarom te zien in het laatste kabinet (aan de linkerkant) van de Eregalerij.

Wij verzoeken u en uw groepen om informatie over de Nachtwacht in de Voorhal te geven. Vanwege de verwachte drukte is het helaas niet mogelijk om stil te staan vlak voor de Nachtwacht.

Let op! De schuttersstuk Schutters van wijk VIII in Amsterdam onder leiding van kapitein Roelof Bicker van Van der Helst is in deze periode niet te zien in het Rijksmuseum.

Bezoek vanaf 8 juli 2019

Vanaf 8 juli gaat het uitgebreide onderzoek naar de Nachtwacht van start. Vanaf deze dag is het schilderij in een glazen ruimte te zien. Om de grote belangstelling in goede banen te leiden is de rechterkant van de glazen ruimte enkel toegankelijk voor kinderen. De linkerkant en de ruimte voor de glazen ruimte zijn toegankelijk voor groepsbezoek. Gelieve rekening te houden met andere groepen en individuele bezoekers, zodat iedereen de restauratie kan ervaren.

Voor de rondleider zijn hier nog wat tips en aandachtspunten voor in het Rijksmuseum:

  • Neem de entreebewijzen uitgeprint mee.
  • Meld je met de complete groep bij de portier in de Passage.
  • Hulpmiddelen (krukje, wandelstok, rollator of rolstoel) zijn eventueel op te halen bij de Informatiebalie.
  • Rugzakken zijn niet toegestaan in het museum. Bij de groepengarderobe kun je deze afgeven.
  • Blijf als groep bij elkaar.
  • Houd rekening met individuele bezoekers.
  • Probeer het zicht op een kunstwerk niet te blokkeren.
  • Bij drukte op zaal hierbij enkele afdelingen die vaak rustiger zijn: Special Collections, 18e eeuw, Aziatisch Paviljoen.
  • Bekijk hier de tijdelijke tentoonstellingen

foto