Door tekenen zie je meer

We kijken tegenwoordig snel, vluchtig, oppervlakkig. We zijn snel afgeleid. Het zou mooi zijn als we ietsje beter kijken. Misschien moeten we wel leren kijken. En het leuke is: dat kan. Het is heel simpel en iedereen kan het: tekenen! Daarom voert het Rijksmuseum campagne: #hierteekenen.

Evenementen 2019

Evenementen 2019

Op welke dagen worden er speciale teekenactiviteiten gehouden in het Rijksmuseum zoals Modeltekenen of het Hierteekenen Festival? Kijk hier voor meer informatie.

Teekentips

Teekentips

Video’s met tekentips van tekenaars. Laat je inspireren!

Rembrandts Tekenles

Rembrandts Tekenles

Kom gratis tekenen met Rembrandt. In de Picknickruimte kun je elke zaterdag en zondag (en dagelijks in de vakanties) tussen 11-16 uur zelf aan de slag.

Rijksmuseum Teekentour

Rijksmuseum Teekentour

Samen met een Rijksmuseum-workshopdocenten bekijkt u een aantal werken en leert u door te oefenen een paar handige tekentips.

Teekenschool

Teekenschool

In drie volledig ingerichte ateliers in de Teekenschool kan iedereen van 3 tot 100 (met of zonder ervaring) dagelijks creatieve cursussen en workshops volgen.

Inspiratie nodig?

Inspiratie nodig?

Ontdek bijvoorbeeld de collectie tekeningen in Rijksstudio en ga thuis zelf aan de slag met 200.000 meesterwerken.

Workshops & cursussen

Workshops & cursussen

Wil je nog meer tekenen of misschien een andere workshop of cursus volgen? Kijk dan eens hier voor bijvoorbeeld de Workshop Modeltekenen .