Lesmateriaal & inspiratie

Een bezoek aan het Rijksmuseum begint in de klas.

Introductievideo

Binnenkort met de klas naar het museum? Bekijk deze vlog van YouTuber YousToub. Hij enthousiasmeert leerlingen en laat zien wat ze allemaal kunnen verwachten in het Rijksmuseum.

Verdiepende video’s

Primair Onderwijs

Ontdek samen met uw leerlingen de topstukken van het Rijksmuseum in de klas. Bekijk hier

Voortgezet onderwijs

Samen met NPO Focus is er een selectie gemaakt met content die het curriculum en de museumcollectie verbindt, ter voorbereiding van uw bezoek. Bekijk hier

Lesmateriaal

Voor elk programma is er voorbereidend lesmateriaal. U vindt dit op de pagina’s van de afzonderlijke programma’s voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs.

foto

Rijksstudio: de collectie in de klas

Met Rijksstudio haalt u de objecten haarscherp in de klas. Verzamel zelf relevante objecten aan de hand van thema’s en tijdvakken of laat uw leerlingen dat doen. Of laat u inspireren door de verzamelingen van het Rijksmuseum. Ga aan de slag op rijksmuseum.nl/rijksstudio.

Scheikunde lesmateriaal

Achter schilderijen schuilt meer chemie dan je denkt. Met de topstukken uit het Rijksmuseum kun je chemische processen prachtig en toegankelijk introduceren aan leerlingen met het scheikunde lesmateriaal.

beeld

Spreekbeurten en werkstukken

Zijn uw leerlingen op zoek naar informatie over het Rijksmuseum voor een werkstuk of spreekbeurt? Wij hebben prachtig informatiemateriaal voor leerlingen ontwikkeld met interessante weetjes, bijzondere foto’s en video’s en een kijkje achter de schermen. Vraag het aan via onderwijs@rijksmuseum.nl

ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff is onderwijspartner van het Rijksmuseum. Meer informatie over de samenwerking vindt u hier.