Praktische informatie schoolbezoek

Hoe bezoek je het museum met de klas? Bij wie meld je je aan? Wat gebeurt er met de jassen en de tassen? Waar ontmoet je de rondleiders? Al deze praktische antwoorden vind je nu in een filmpje. Bekijk het ter voorbereiding op het museumbezoek met de klas:

Zelfstandig groepsbezoek

Wilt u met de klas het museum bezoeken zonder programma? Boek uw bezoek, zodat wij weten van uw komst en u goed kunnen ontvangen. SnapGuide is een waardevolle aanvulling van uw zelfstandige bezoek. Leerlingen kiezen met SnapGuide via de telefoon hun persoonlijke held als gids. Deze gids leidt de leerlingen rond door het Rijksmuseum en geeft hen verschillende 'challenges'.

Met de klas naar Alle Rembrandts

beeld Isaak en Rebekka, bekend als ‘Het Joodse bruidje’, Rembrandt van Rijn, ca. 1665 - ca. 1669Bezoek met de klas zelfstandig de tentoonstelling Alle Rembrandts. Tijdens Alle Rembrandts toont het Rijksmuseum alle Rembrandt werken uit de collectie: 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten. De tentoonstelling geeft een weergaloos beeld van Rembrandt als kunstenaar, als mens, als verhalenverteller en laat zien hoe vernieuwend hij was. Tijdens deze publiekstentoonstelling is er slechts beperkte mogelijkheid om als schoolklas een bezoek te brengen.

Boek hier een bloktijd voor de klas. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Let op!

  • Als u uw leerlingen een opdracht van school meegeeft, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • Per 15 leerlingen moet er tenminste één begeleider mee van school die de groep bij elkaar houdt, rustig houdt en leerlingen voldoende afstand laat bewaren van de kunst.
  • Deze begeleider is tevens aanspreekpunt voor de beveiligers van het museum. Zij zullen u er op wijzen als de kunst gevaar loopt of overige bezoekers overlast ervaren.
  • De tijden waarvoor u boekt zijn daadwerkelijk de tijden van uw bezoek. Als u langer wilt blijven, dient u een extra boeking te maken.

Vervoer

Kom met de bus!

Voor het primair onderwijs is het Rijksmuseum het gemakkelijkst en voordeligst te bereiken met de Rijksmuseumbus, Museumpleinbus en de Cultuurbus Amsterdam. Meer informatie

NS-Schooltoer

NS, GVB en CJP introduceren een nieuw product: de Schooltoer. Met de Schooltoer reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een korting in de daluren met NS. Meer informatie

Voordelig naar het museum

Voucherbeheer

De onderwijsprogramma’s van het Rijksmuseum kunnen met Voucherbeheer - Amsterdam budget worden gefinancierd. Reserveer het onderwijsprogramma van uw keuze via het online boekingssysteem. Op de betaalpagina kiest u voor de mogelijkheid om met Vouchers te betalen. Na uw museumbezoek ontvangt u van het Rijksmuseum per e-mail een factuur. Hiervoor gebruikt het Rijksmuseum het e-mailadres dat u op heeft gegeven bij het boeken van het programma. U stuurt deze factuur samen met uw bestedingsformulier aan Voucherbeheer. Let op: Deze regeling geldt alleen voor Amsterdamse scholen van het primair onderwijs en VMBO 1-2. Meer informatie

Cultuurkaart

Met de Cultuurkaart kunt u ook deelnemen aan onze onderwijsprogramma’s. Reserveer het onderwijsprogramma van uw keuze via het online boekingssysteem. Op de betaalpagina kiest u voor de mogelijkheid om met een Cultuurkaart te betalen. Uw budgethouder krijgt een e-mail wanneer de weborder klaarstaat en accordeert deze via de website van CJP.

Let op: Zonder Cultuurkaartnummer kunt u geen onderwijsproducten reserveren met een Cultuurkaart.