Alle nieuwsberichten van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum ontvangt 163.000 bezoekers voor tentoonstelling 80 Jaar Oorlog

21 januari 2019 - 16:59

In de tentoonstelling '80 Jaar Oorlog' figureren spotprenten, tapijten, wapens, schilderijen van onder anderen Brueghel, Rubens en Ter Borch als ‘ooggetuigen’ in het verhaal van het ontstaan van Nederland.

Vooruitblik 2019

23 augustus 2018 - 10:58

Overzicht programma 2019

De tweede aflevering van de Sleutels van het Rijks!

18 juni 2019 - 16:02

Het Rijksmuseum lanceert 'Sleutels van het Rijks', een live programma op Instagram. Hierin krijgt een aantal bekende Nederlanders na sluitingstijd de sleutels van het Rijksmuseum.

Doe mee met de eerste aflevering van de Sleutels van het Rijks!

15 juni 2019 - 11:30

Het Rijksmuseum lanceert 'Sleutels van het Rijks', een nieuw live programma op Instagram. Hierin krijgt een aantal bekende Nederlanders na sluitingstijd de sleutels van het Rijksmuseum.

600 inzendingen naar finaleronde tentoonstelling Lang Leve Rembrandt

22 mei 2019 - 11:42

Het Rijksmuseum ontving de afgelopen maanden 8.390 inzendingen voor de zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt. De jury heeft nu een selectie van 600 inzendingen gemaakt die doorgaan naar de finaleronde eind juni in het Rijksmuseum. Belangrijkste selectiecriteria waren de relatie met Rembrandt, kwaliteit en creativiteit. De tentoonstelling Lang Leve Rembrandt is te zien van 15 juli t/m 15 september 2019 in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Rijksmuseum opent pop-up paviljoen op Zwarte Cross

20 mei 2019 - 12:12

Het Rijksmuseum gaat dit jaar weer naar de Zwarte Cross. Het pop-up paviljoen op de Zwarte Cross combineert een workshopatelier met een tentoonstellingsruimte. Iedereen is welkom om te schilderen of te etsen. Uit de beste werken stelt het Rijksmuseum een tentoonstelling samen. ’s Avonds komen de debuterende Hollandse Meesters en publiek samen om de tentoonstelling feestelijk te openen.