Rondleiding Mode in de Gouden Eeuw

Deze rondleiding is een modeshow, met als mannequins de geportretteerden op de schilderijen uit de 17de eeuw.

Boek nu

mode Portret van Philippina Staunton, echtgenote van Roelof van Arkel (1632-1709), Heer van Broeckhuijsen, Caspar Netscher, 1668Kleren maken de man én vrouw. Elke ochtend weer beslis je hoe je er vandaag uit wilt zien. In het Rijksmuseum is prachtig te zien hoe mensen in de 17de eeuw zich kleedden en zich aan de buitenwereld presenteerden. En hoe belangrijk het was om je uit te drukken met kleding. Een twintiger dácht er niet aan die ouderwetse molensteenkraag van zijn vader te dragen. Liever die elegante platte kraag (én lange haren)! Niet alleen vrouwen waren gekleed in de mooiste gewaden, ook de mannen konden er wat van: strikken, zijden kousen, zwierige laarzen en versierde gulpen.

Volwassenen vanaf 16 jaar

Niet voor scholen. Klik hier voor onderwijs programma’s.

Vanaf 3 september 2018

Met eigen groep:

Dagelijks 12.30-13.30 / 13.30-14.30 / 14.30-15.30 uur

NB: rondleidingen dienen tenminste twee weken voor aanvang te worden geboekt

De rondleiding start bij de Informatiebalie in het museum

€ 75 per rondleiding, maximaal 15 personen (excl. toegang museum)

Andere talen