Podcast: In het Rijks

In de podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet!

Serie: middeleeuwen en renaissance Nieuwe aflevering!

Serie: middeleeuwen en renaissance

In deze serie spreekt Janine Abbring met conservatoren over objecten uit de middeleeuwen en renaissance. Van de vroegste gravure uit de Rijkscollectie, tot het kleinste houtsnijwerk.

75 jaar vrijheid: de bevrijdingsrok

75 jaar vrijheid: de bevrijdingsrok

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In deze aflevering staat een symbool van deze viering centraal: de bevrijdingsrok. Een verhaal over feest, herinneringen aan dierbare overledenen en levenslessen uit de oorlog.

Rembrandt in vier afleveringen

Rembrandt in vier afleveringen

De naam en reputatie van Rembrandt is 350 jaar na zijn overlijden nog altijd springlevend. Hoe kan dat? Annechien Steenhuizen gaat op onderzoek uit, samen met experts van het Rijksmuseum.

Tentoonstellingen

Tentoonstellingen

Bij verschillende tentoonstellingen in afgelopen jaren werden afleveringen gemaakt samen met onder andere conservatoren, kunstenaars en schrijvers.

Junior Fellows

Junior Fellows

Vier afleveringen, vier onderzoeken: de rol van vrouwen in de geschiedenis, de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, Japanse kunst in een Nederlands museum en ons beeld van de middeleeuwen.