Rijks Stories

Het Rijksmuseum heeft naast een rijke verzameling aan objecten ook een rijke collectie verhalen over de objecten en het museum zelf. Volg hier de verhalen van het Rijksmuseum.

10 dingen...

10 dingen...

Wat zijn 10 essentiële dingen die je moet weten over bijvoorbeeld de Nachtwacht? Wie zijn 10 invloedrijke vrouwen in de Nederlandse geschiedenis? Of wat zijn 10 dingen die je moet weten over Rembrandt? Lees het hier!

Sleutels van het Rijks Kijk hier terug

Sleutels van het Rijks

Wie krijgt de sleutels van het Rijksmuseum om na sluitingstijd op zoek te gaan naar bijzondere verhalen? Kijk hier het eerste seizoen terug met onder andere Dio en Anna Drijver.

Podcast: In het Rijks

Podcast: In het Rijks

Hoe meer je weet, hoe meer je ziet. In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers.

Behind the scenes

Behind the scenes

Wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal zodra de deuren gesloten zijn en het publiek naar huis is? Dat zie je in de serie Behind the Scenes of the Rijksmuseum.

Jane's Addiction

Jane's Addiction

In deze Engelstalige videoserie vertelt Jane Turner, hoofd van het Prentenkabinet, je meer over haar favoriete prenten!

Rijksmuseum tutorials

Rijksmuseum tutorials

Hoe maak je een zelfportret net als Van Gogh, hoe maak je een schilderij in de stijl van de Romantiek of 'gewoon' een stilleven? Je leert het met deze Engelstalige tutorials waarin onze Teekenschool docenten je stap voor stap meenemen.

The Rembrandt Course

The Rembrandt Course

Leer met deze Engelstalige online cursus in zeven afleveringen te tekenen en schilderen net als Rembrandt!

Is This Art?

Is This Art?

Is dit kunst? Dat is de vraag die elke aflevering centraal staat in de Engelstalige YouTube serie Is this art? In de korte afleveringen wordt vanuit de kunst gekeken naar hedendaagse popcultuur.