Rijksmuseum – Een perfect dagje uit

Ontdek het Rijksmuseum, één van de beroemdste musea ter wereld. Of je nu kunstkenner bent, een dagje uit of op stap met vrienden of familie, in het Rijksmuseum is voor iedereen wat te zien en te doen.

Boek nu met online korting

Tickets met korting

Aan het Amsterdamse Museumplein en vlakbij de eeuwenoude grachtengordel en het Vondelpark, is het Rijksmuseum een van de mooiste musea ter wereld. Geniet van de mooiste kunst en leer je eigen geschiedenis kennen in een prachtig gebouw.

building

Wereldberoemde meesterwerken

Absolute hoogtepunten zijn het Zelfportret van Van Gogh, het Straatje van Vermeer en Rembrandts ultieme meesterwerk: de Nachtwacht. En wie kent er niet het Huishouden van Jan Steen? Die hangt ook in het Rijksmuseum! En wie op vakantie naar Azië is geweest herkent vast beelden van Tempelwachters of kimono’s in het Aziatisch Paviljoen.

“Gewoon dwalen en je laten verrassen of precies weten wat je wilt zien, alles is mogelijk.” Tripadvisor, *****

Altijd iets te beleven

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om het Rijksmuseum te bezoeken. Er is voor iedereen iets te zien en te doen. Een hele dag, maar ook gewoon een uurtje. Wil je echt iets speciaals? Doe dan een rondleiding over de highlights van het Rijksmuseum of over Rembrandt. In de vakanties zijn er speciale activiteiten zoals de spannende Escape Game. Kijk in onze dagagenda wat er te doen is.

Mis het niet: Rembrandts Nachtwacht

nightwatch De Nachtwacht is Rembrandts beroemdste en grootste schilderij (379,5 cm hoog en 453,5 cm breed!) en vormt het altaarstuk van de Eregalerij van het Rijksmuseum. Het schilderij werd in 1642 gemaakt en toont de burgerwacht van de stad Amsterdam. Rembrandt was de eerste die figuren afbeeldde die in actie waren – net zoals een fotograaf het juiste moment kan treffen. De Nachtwacht zit vol met kleine details, ontdek ze zelf in het Rijksmuseum!

Andere hoogtepunten

• De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  • De Eregalerij met schilderijen van grote meesters, zoals Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt.
  • Een grootse collectie scheepsmodellen, wapens en poppenhuizen.
  • De Cuypersbibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland.

Tips voor een geslaagd dagje uit in het Rijksmuseum

• Speciaal uitje? Boek een (privé)rondleiding of een familierondleiding
  • Feestje: Boek een high tea in het Café vóór of na je bezoek.
  • Doe de multimediatour of download onze gratis app.
  • Kort de tijd? Ook in een uurtje kun je het museum prima bezoeken.
  • Boek je ticket online, dan hoef je niet langs de kassa en krijg je korting.