Rijksmuseum – Een perfect dagje uit

Ontdek het Rijksmuseum, één van de beroemdste musea ter wereld. Of je nu kunstkenner bent, een dagje uit of op stap met vrienden of familie, in het Rijksmuseum is voor iedereen wat te zien en te doen.

Boek nu met online korting

Tickets met korting

Aan het Amsterdamse Museumplein en vlakbij de eeuwenoude grachtengordel en het Vondelpark, is het Rijksmuseum een van de mooiste musea ter wereld. Geniet van de mooiste kunst en leer je eigen geschiedenis kennen in een prachtig gebouw.

building

Wereldberoemde meesterwerken

Absolute hoogtepunten zijn het Zelfportret van Van Gogh, het Straatje van Vermeer en Rembrandts ultieme meesterwerk: de Nachtwacht. En wie kent er niet het Huishouden van Jan Steen? Die hangt ook in het Rijksmuseum! En wie op vakantie naar Azië is geweest herkent vast beelden van Tempelwachters of kimono’s in het Aziatisch Paviljoen.

“Gewoon dwalen en je laten verrassen of precies weten wat je wilt zien, alles is mogelijk.” Tripadvisor, *****

Mis het niet: Operatie Nachtwacht

nightwatch De Nachtwacht is Rembrandts beroemdste en grootste schilderij (379,5 cm hoog en 453,5 cm breed!) en vormt het altaarstuk van de Eregalerij en het kloppend hart van het Rijksmuseum. Het schilderij werd in 1642 gemaakt en toont de burgerwacht van de stad Amsterdam. Rembrandt was de eerste die figuren afbeeldde die in actie waren – net zoals een fotograaf het juiste moment kan treffen.

Op dit moment wordt De Nachtwacht onderzocht op zijn vaste plek in de Nachtwachtzaal als onderdeel van Operatie Nachtwacht. Dit is het grootste en meest geavanceerde onderzoek ooit naar Rembrandts meesterwerk. Dit gebeurt live in het museum en jij kunt daar bij zijn!

Lees hier meer over Operatie Nachtwacht.

Tijdens Operatie Nachtwacht is de beeldengalerij achter de Nachtwachtzaal gesloten.

Andere hoogtepunten

  • De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  • De Eregalerij met schilderijen van grote meesters, zoals Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt.
  • Een grootse collectie scheepsmodellen, wapens en poppenhuizen.
  • De Cuypersbibliotheek is de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland.