Rijksmuseum Junior Fellowship

Dé profielwerkstukprijs voor havo- en vwo-leerlingen. Schrijf een werkstuk met een link naar (de collectie van) het Rijksmuseum en maak kans op een studiebeurs van €1500,- en een traineeship. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft, onderwerpen zijn er genoeg.

Profielwerkstukprijs

Met het Rijksmuseum Junior Fellowship wil het Rijksmuseum interesse in kunst en geschiedenis belonen. Alle werkstukken, ook creatieve werkstukken, met een link naar de collectie komen in aanmerking. Of je nu een werkstuk maakt voor wiskunde, economie of geschiedenis.

Bekijk deze blog op scholieren.com voor tips en inspiratie.

Wat kun je winnen?

De hoofdprijs is een studiebeurs van €1.500,-. En alle auteurs van de 10 beste werkstukken die door de vakjury worden genomineerd, krijgen een 5-daags traineeship in het Rijksmuseum.

Traineeship

In het traineeship werk je aan een opdracht van de directie van het Rijksmuseum. Samen bedenk je een oplossing voor een probleem dat leeft in het museum. Zo krijg je een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en volg je workshops van experts van het museum en de NTR. Tijdens een feestelijke uitreiking presenteer je het resultaat en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het traineeship vindt plaats op de volgende data: 5, 6, 7, 12 & 13 maart 2020.

2019 De winnaar van 2019: Izzy Vogel

Inzenden

Gebruik dit formulier om je werkstuk in te sturen. Een complete inzending bestaat uit:

  • Het profielwerkstuk
  • Omschrijving van het onderwerp en de link met het Rijksmuseum (maximaal 300 woorden)
  • Een aanbevelingsbrief van je begeleider

De deadline voor het insturen is 1 februari 2020.

Bekijk hier de: Voorwaarden Rijksmuseum Junior Fellowship

Heb je nog vragen? Mail naar onderwijs@rijksmuseum.nl.

Omroep NTR is partner
Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en talentvolle leerlingen belonen.

Het Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds