Rijksmuseum Junior Fellowship

Dé profielwerkstukprijs voor havo- en vwo-leerlingen. Schrijf een werkstuk met een link naar (de collectie van) het Rijksmuseum en maak kans op een studiebeurs van €1500,- en een traineeship. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft, onderwerpen zijn er genoeg.

Inspiratie nodig voor je profielwerkstuk?

Het bedenken van een goed onderwerp voor je profielwerkstuk kan soms best lastig zijn. Het Rijksmusem en de NTR denken graag met je mee en willen je op verschillende manieren inspireren.

  • Online masterclass
    In de online masterclasses delen experts hun kennis en tips, zodat jij tot hét onderwerp van je pws kunt komen. Naast deze video met Katrien Keune (Hoofd Science bij het Rijksmuseum), zijn er nog meer experts die graag hun tips met je delen.

Bekijk de andere drie masterclasses


  • Q&A over profielwerkstukken
    Scholieren.com hostte een Q&A over het maken van een profielwerkstuk. Winnaar van het Junior Fellowship 2019 Izzy Vogel was hierbij aanwezig. Leerlingen konden tijdens de Q&A al hun vragen stellen over profielwerstukken, zoals ‘hoe kom je nou tot een goed onderwerp?’. Meer informatie over de Q&A.

Wil je meer tips en inspiratie, check dan ook deze blog op Scholieren.com!

  • Podcast met finalisten Junior Fellowship
    Beluister de speciale 4-delige podcastserie van In het Rijks waarin finalisten van het Junior Fellowship in gesprek gaan met conservatoren van het Rijksmuseum en ontdek waar zij hun profielwerkstuk over maakten.

Beluister hier de podcast of zoek op 'In het Rijks' op Spotify, Apple Podcasts, Stitcher, Overcast.

Wat kun je uiteindelijk winnen?

De hoofdprijs is een studiebeurs van €1.500,-. En alle auteurs van de 10 beste werkstukken die door de vakjury worden genomineerd, krijgen een 5-daags traineeship in het Rijksmuseum. In het traineeship werk je aan een opdracht van de directie van het Rijksmuseum. Zo krijg je een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en volg je workshops van experts van het museum en de NTR. Tijdens een feestelijke uitreiking presenteer je het resultaat en wordt de winnaar bekendgemaakt.

2019 De winnaar van 2019: Izzy Vogel

Inzenden

Je kunt je profielwerkstuk vanaf september 2020 weer via deze pagina inzenden. De uiteindelijk deadline voor inzenden is 1 februari 2021. Wil je volgend jaar ook meedoen aan het Rijksmuseum Junior Fellowship? Houd dan deze website in de gaten voor meer informatie.

Docenten kunnen zich hier inschrijven voor de onderwijs nieuwsbrief.

Heb je in de tussentijd nog vragen, mail dan gerust naar onderwijs@rijksmuseum.nl.

Omroep NTR is partner

Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en talentvolle leerlingen belonen.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds.