Tiffany & Co. Foundation

The Tiffany & Co. Foundation ondersteunt de juwelenpresentatie in het Rijksmuseum.

The Tiffany & Co. Foundation, opgericht in 2000, draagt bij aan non-profit organisaties op het gebied van milieu en kunst. Op het gebied van het milieu draagt The Tiffany & Co. Foundation bij aan verantwoorde mijnbouw, verbetering van de ecosystemen in de oceanen en bevordering van de stedelijke omgeving. Daarnaast ondersteunt The Tiffany & Co. Foundation instellingen op het gebied van design en beeldende kunst.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij kunnen bijdragen aan The Tiffany & Co. Foundation Gallery, gewijd aan de uitzonderlijke sieradencollectie van het Rijksmuseum.” Anisa Kamadoli Costa, President - The Tiffany & Co. Foundation

De juwelenpresentatie toont onder de naam The Tiffany & Co. Foundation Gallery, een 15 meter lange spectaculaire vitrine waarin 300 juwelen van de 8ste eeuw tot aan de jaren ’60 van de 20ste eeuw getoond worden. Onder meer een bijzonder Tiffany-juweel uit 1905. The Tiffany & Co. Foundation draagt hiermee voor de eerste keer bij aan een Europees museum.

Symposium Jewellery Matters – Context and Materiaal Onderzoek

In November 2017 heeft het Rijksmuseum een internationaal symposium georganiseerd: Jewellery Matters. Dit symposium is georganiseerd ter gelegenheid van de publicatie van het boek Jewellery Matters (Rijksmuseum/Nai010 publishers – Summer 2017). Dit rijk geillustreerde boek geschreven door kunsthistorica en juwelen expert Marjan Unger vormt een theoretisch en multi diciplinair raamwerk voor de studie van juwelen. Het symposium heeft enkele belangrijke onderwerpen behandelt die gepresenteerd zijn in dit boek. Een van deze onderwerpen, Juwelen en mode, zal het hoogtepunt zijn van het avondprogramma op 15 november.

Over het boek

Juwelen hebben een lange geschiedenis: ze worden wereldwijd gedragen en hebben een eindeloze variatie in vorm en betekenis. Waarom mensen juwelen dragen, wordt zelden besproken. Door deze vraag te beantwoorden ontwikkelt Marjan Unger een verzameling aan …. develops a set of standards that can serve as a model for the study of jewellery with new impetus and appreciation.