Schenkingen

Met uw schenking, fonds of nalatenschap draagt u bij aan educatie, digitalisering, restauratie, onderzoek, publicaties, aankopen of tentoonstellingen.

Fellowshipprogramma

Fellowshipprogramma

Dankzij diverse particuliere schenkingen en fondsen heeft het Rijksmuseum een Fellowshipprogramma kunnen opzetten. Talentvolle (inter)nationale studenten krijgen de mogelijkheid wetenschappelijk onderzoek te doen naar de Nederlandse kunst en geschiedenis in een unieke omgeving.

Atlas Ottens

Atlas Ottens

Dankzij het Bert en Joos Mastenbroek Fonds/ Rijksmuseum Fonds kon de ‘Atlas Ottens’ gerestaureerd, geconserveerd en gedigitaliseerd worden om zo toegankelijk te maken voor onderzoek en publiek.

Alle schenkingen en nalatenschappen

Alle schenkingen en nalatenschappen

Alle eigen fondsen en gelabelde schenkingen in volgorde van oprichting.

Cuypersroute

Cuypersroute

In het museumgebouw is niet alleen kunst te zien maar ook het gebouw zelf is een kunstwerk. De Cuypersroute is mogelijk gemaakt door het Familie Staal Fonds.

Fotografie

Fotografie

De fotocollectie van het Rijksmuseum is mogelijk gemaakt door het Manfred & Hanna Heiting Fonds, Familie W. Cordia, Paul Huf Fonds, Johan Huizinga Fonds, Fonds 1975 en het Stefanie Georgina Alexa Nühn Fonds.

Metaalrestaurator

Metaalrestaurator

Dankzij de steun van de Stichting Kramer-Lems kon metaalrestaurator Arie Pappot in 2013 van start met zijn promotieonderzoek.

Teekenschool

Teekenschool

De Teekenschool is onderzoeken, doen en beleven. Mede mogelijk gemaakt door Vandenbroek Foundation, de Vink Family, Freek & Hella de Jonge Fonds en H&H Fonds.