Rijksmuseum thuis

Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen, brengen we het Rijksmuseum bij je thuis! Onder de noemer #Rijksmuseumthuis bieden we je verschillende mogelijkheden om het Rijksmuseum en series te bekijken. Duik in de collectie of verdiep je in de verhalen!

Nachtwachtverhaal Nieuw!

Nachtwachtverhaal

Storytelling

Laat je meenemen in het verhaal van De Nachtwacht door Joan Kuhlman. Niet een beschrijving, maar een beleving. Sluit je ogen, volg haar stem en stap samen over de lijst het schilderij in en dompel je even helemaal onder in De Nachtwacht.

#Rijksmuseumfromhome

#Rijksmuseumfromhome

Videoserie

De conservatoren van het Rijksmuseum delen vanuit huis in korte video’s verhalen over hun favoriete kunstwerken. De video’s verschijnen op de sociale mediakanalen van het Rijksmuseum.

Ontdek meesterwerken

Ontdek meesterwerken

Digitale tour

Met Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken lijkt het net alsof je in het hart van het museum op pad bent met een multimediatour. De tour voert langs achttien meesterwerken in de Eregalerij en is voor iedereen toegankelijk door de toevoeging van tekst- en audiofragmenten.

Rijks Stories

Rijks Stories

Volg de verhalen van het Rijksmuseum, waaronder video’s van de conservatoren, de Instagram live serie Sleutels van het Rijks, exclusieve kijkjes achter de schermen en de blog 10 dingen...

Rijksstudio

Rijksstudio

Met Rijksstudio kan iedereen bijna 700.000 objecten uit de collectie van het Rijksmuseum gratis én op hoge resolutie tot in het diepste detail bekijken, downloaden en delen. Maak je eigen verzameling!

Podcast: In het Rijks

Podcast: In het Rijks

In de podcast In het Rijks vertellen conservatoren, experts en kunstenaars verhalen over kunstwerken en hun makers.

Operatie Nachtwacht

Operatie Nachtwacht

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Operatie Nachtwacht. Op de webpagina van Operatie Nachtwacht leggen experts uit wat voor onderzoek zij doen naar Rembrandts beroemdste werk in video’s en artikelen.

RijksCreative

RijksCreative

Op het YouTube kanaal RijksCreative lichten docenten van de Teekenschool in korte tutorials technieken van de grote meesters toe. Er staan inmiddels drie seizoenen online.

RijksTube

RijksTube

Op RijksTube vind je korte video’s waarin vanuit de kunst wordt gekeken naar hedendaagse popcultuur.

Rijksmuseum App

Rijksmuseum App

De Rijksmuseum app biedt ook thuis voldoende vertier met multimediatours, Rijksstudio en meer onder één knop. Scroll en swipe door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details.

Online Rijksmuseum voor families

Online Rijksmuseum voor families

Ook online is er voor families en kinderen genoeg te beleven. Op de Rijksmuseumwebsite staan kleurplaten, Quest-strips en magazines speciaal voor kinderen.