Rijksmuseum thuis

Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen, brengen we het Rijksmuseum bij je thuis! Onder de noemer #Rijksmuseumthuis bieden we je 10 verschillende mogelijkheden om het Rijksmuseum en series te bekijken. Duik in de collectie of verdiep je in de verhalen!

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Masterpieces Met Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken lijkt het net alsof je in het hart van het museum op pad bent met een multimediatour. De tour voert langs achttien meesterwerken in de Eregalerij en is voor iedereen toegankelijk door de toevoeging van tekst- en audiofragmenten. Ook is de interactieve website Beleef de Nachtwacht opgenomen waardoor er extra veel verhalen beschikbaar zijn over Rembrandts beroemdste werk. 

Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken

Videoserie #Rijksmuseumfromhome

Pieter De conservatoren van het Rijksmuseum delen vanuit huis in korte video’s verhalen over hun favoriete kunstwerken. De video’s verschijnen op de sociale mediakanalen van het Rijksmuseum. In de eerste video vertelt hoofd Schilder- en beeldhouwkunst Pieter Roelofs over Het Huishouden van Jan Steen.

Bekijk de video's

Rijksstudio

Melkmeisje Met Rijksstudio kan iedereen bijna 700.000 objecten uit de collectie van het Rijksmuseum gratis én op hoge resolutie tot in het diepste detail bekijken, downloaden en delen.

Duik in de collectie

Rijksmuseum App

app De Rijksmuseum app biedt ook thuis voldoende vertier met multimediatours, Rijksstudio en meer onder één knop. Scroll en swipe door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details. Ook biedt de Rijks App een online tour in Nederlandse gebarentaal. In de nieuwe geavanceerde versie die over een paar weken gelanceerd wordt, is het ook mogelijk om zelf tours te maken.

Meer over de app

Operatie Nachtwacht

Nachtwacht Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Operatie Nachtwacht. Op de webpagina van Operatie Nachtwacht leggen experts uit wat voor onderzoek zij doen naar Rembrandts beroemdste werk in video’s en artikelen.

Operatie Nachtwacht

RijksCreative

tutorials Op het YouTube kanaal RijksCreative lichten docenten van de Teekenschool in korte tutorials technieken van de grote meesters toe. Er staan inmiddels drie seizoenen online.

RijksCreative

RijksTube

is this art? Op het YouTube kanaal RijksTube vind je korte video’s waarin vanuit de kunst wordt gekeken naar hedendaagse popcultuur. Zo worden er bijvoorbeeld verbanden gelegd tussen De Nachtwacht en de poster van Avengers: Infinity War.

RijksTube

Rijks Stories

Behind the scenes Volg de verhalen van het Rijksmuseum, waaronder video’s van de conservatoren, de Instagram live serie Sleutels van het Rijks, exclusieve kijkjes achter de schermen en de blog 10 dingen... Wat zijn bijvoorbeeld de 10 dingen die je altijd al hebt willen weten over de Japanse tempelwachters?

Rijks Stories

Podcast: In het Rijks

Podcast In de podcast In het Rijks vertellen conservatoren, experts en kunstenaars verhalen over kunstwerken en hun makers. De nieuwste aflevering Caravaggio-Bernini is nu te beluisteren via de bekende podcast apps.

Beluister de podcasts

Online Rijksmuseum voor families

social Ook online is er voor families en kinderen genoeg te beleven. Op de Rijksmuseumwebsite staan kleurplaten, Quest-strips en magazines speciaal voor kinderen.